Over Ons

 

“Music is … A higher revelation than all Wisdom & Philosophy” – Ludwig van Beethoven 

 

Onze Missie en Visie

Muziek verbindt mensen en culturen. Muziek is universeel en kent geen taalbarrière. Door muziek zijn we in staat om een innerlijke reis te maken naar het diepst van ons wezen en daar de schoonheid, vrede en gelukzaligheid van de ziel te ervaren. Muziek stelt ons in staat om subtiele emoties te beschrijven en over te brengen, die enkel met woorden niet uit te drukken zijn. Muziek is een verrijking van ons innerlijk leven.

Rasique Music School is opgericht in 2013 in Rotterdam door CODARTS alumnus Prewien Pandohi-Mishre. Onze missie is het delen en verspreiden van de Indiase (klassieke) muziek in Nederland. Het doel is om deze muziekstroming beschikbaar en toegankelijk te maken voor eenieder die er interesse in heeft en om een bijdrage te leveren aan de programmering van Indiase klassieke muziek op toonaangevende podia in Nederland.

Om deze doelen te bereiken worden er een aantal activiteiten binnen Rasique Music School ondernomen. Onze hoofdactiviteit is het verzorgen van zanglessen aan beginners, gevorderden en het coachen van muzikanten. Daarnaast organiseert Rasique concerten, workshops en masterclasses. Verder denken wij op beleids- en productioneel niveau mee met culturele instellingen, programmeurs en buitenlandse artiesten.

Over de oprichter

Prewien Pandohi-Mishre

Prewien Pandohi-Mishre is een zanger/ musicus uit Rotterdam die gespecialiseerd is in de Indiase muziekstijlen klassiek (khayal) en devotioneel (kirtan, bhajan). Met zijn warme stemkleur en charismatische uitstraling weet hij in zowel kleinere intieme settings als grotere evenementen het publiek te bekoren en mee te nemen in zijn muziek.
De passie voor muziek ontwikkelde Prewien al op jonge leeftijd in zijn geboorteland Suriname, en kreeg een vervolg in Nederland. In de lokale tempels van Rotterdam kwam Prewien in aanraking met spirituele muziek (bhajans en kirtans). Hierop volgde hij formele zangtraining op het SKVR en CODARTS in Rotterdam met als hoofdvak de Noord-Indiase zangstijl khayal, waar hij in juni 2019 zijn Master diploma behaalde.
Prewien heeft samengewerkt met internationale artiesten zoals Filter Coffee, Aks & Lakshmi, Vasuda Sharma en Nirali Kartik. Recente optredens in de Nederlandse theaters zijn o.a. het Holland-India Music Festival, Pancha Tattva, Sacred Songs Festival, Festival Muses of Mindfulness en Yoga Nidra.
Na zijn afstuderen aan CODARTS heeft Prewien media aandacht gekregen voor zijn muziek. In december 2019 was hij te zien bij het VPRO programma ‘Vrije Geluiden’ en in maart 2020 volgde een portret in het NTR programma ‘Iedereen Verlicht’.